Div Information

Sista dagen för Onsdagspromenader i år är 5dec. Nästa år tar vi nya tag. bla. kommer vi annonsera i tidningen att vi promenerar varje Onsdag. Vill du ha mer info ring Laila Öjerhed 033240107

Tyvärr är julfirandet inställt i år, detta är jättetråkigt detta är en oerhört trevlig tillställning men pga tidsbrist och resursbrist måste vi ställa in. Vi SKALL komma tillbaka nästa år med detta. Kan du hjälpa till så hör av dig. Många i styrelsen är engagerade i många andra föreningar runtom i bygden vilket innebär att det ibland är svårt att få alla evenemang att ha tillräckligt med personal. Som sagt så vill vi i styrelsen be om mer hjälp för att kunna göra mer i byn. Om ingen gör nåt händer inget i byn heller.. Vad vill du ha gjort?

Nästa stora evenemang är vårt LAN som håller till i Viskaforsskolans matsal, enda lokalen i närheten som är tillräckligt stor. över 100 personer räknar vi skall komma till detta, och sitta tillsammans och spela turneringar och andra tävlingar i 4 DYGN! Kom dit och titta 27-30 dec. Där engagerar Kinnarumma byalag ungdomar i över 9000 timmar! För mer info ring Magnus Larsson 0708132285  eller Didrik Kivi 0768485803 för mer info

I övrigt kan nämnas att byalaget firar 10 år nästa år. det kommer vi fira extra på kinnarummadagen, med extra uppträdanden hela dagen.  Framförallt för alla barnfamiljer! Missa inte detta, 1 juni 2013. Ring ansvariga för Kinnarummadagen för mer info: Magnus Larsson 0708132285, P-A Sköld 0704133107

Almanackan är på gång ut i era brevlådor. Vill ni ha flera hör av er till oss. Vi tycker det är roligt att den är uppskattad, det läggs ner en oerhörd tid på att få in bilder, scanna bilder, leta historia kring bilder och inte minst sätta ihop allt. Allt detta görs helt ideellt och allt överskott går till byalaget. Har du tips eller bilder till nästa år, ring isåfall almanacksansvarig: Magnus Larsson 0708132285

Nästa år kommer vi att byta ut hela taket på byahuset. Då kommer vi behöva hjälp från många håll.. Allt ifrån att koka kaffe till att spika eller langa takpannor.. Hoppas du kommer och hjälper till. För mer info kontakta någon i styrelsen här. Eller Jonas Väyrynen 0738172086

Kinnarumma fiber jobbar på.. Vi ligger just nu på ca 50% täckning. Vi tycker dock att det är konstigt att inte fler ansluter sig i ytterkanterna, ni som verkligen behöver det. tex. Rogsås, Krakaviken, Flenstorp mm. Det är allra viktigast för er!
Läs mer på kinnarummafiber.se se kartan på:  fiberkartan.se/63 Ring Magnus Larsson för mer info 0708132285

Vi hade den 26 oktober disco för alla barn, detta var oerhört populärt som vanligt ca 50 barn besökte oss under kvällen. Framförallt bland lite yngre barnen..

Trafiksituationen, Byalaget skickade 2010 in en skrivelse till kommunen och trafikverket där vi ville utreda hastigheterna i byn då många upplevde problem framförallt kring skolan med alldeles för höga hastigheter. Även Kampavägen, övriga Fritslavägen och Björkeredsvägen nämndes i detta brev. Vi fick till svar att detta skulle vara utrett inom ett halvår via en extern konsult. Vi har fortfarande inte fått något svar i detta ärende. Vi har i ett antal veckor försökt reda ut vad som hänt. Men tjänstemännen på kommunen verkar inte ha något svar än. Hoppas vi får anledning att återkomma i ärendet. För mer info ring Magnus Larsson 0708132285

Byalaget för även en diskussion kring sophämtning på badplatsen. Vilket sköttes av kommunen fram till samanslagningen av kommundelarna. Efter detta har sophämtningen slutat och ingen vill ta ansvar för vad som hände eller vem som skall stå för kostnaderna eller om vi överhuvudtaget skall få någon sophämtning i fortsättningen.

Våren 2012 skickade byalaget in en skrivelse till Borås stad/Borås energi, med uppmaningen att inte missa möjligheten att vid samband med utbyggnaden av Sobacken även se till att det byggs säkra cykel och gångvägar från Kinnarumma till Borås då trafiken kommer att öka även i vårat område. Ännu inget svar.

Har du ris eller ros till oss, eller vill du starta en egen aktivitet? Vi tar med öppna armar emot tips, ideér eller hjälp. Hör av dig i så fall till oss. du hittar kontaktinfo här eller skicka till info@kinnarumma.com

Har du info som passar på kinnarumma.com? Garageloppis, Årsmöten eller något annat som intresserar byn? Hör av dig till mig, Magnus Larsson 0708132285

//Styrelsen Kinnarumma byalag
gm Magnus Larsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *